Menu

Brčko: Održan sastanak predstavnika Fonda zdravstvenog osiguranja i pacijentskih udruženja Istaknuto

fff6Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta danas je organizovao sastanak sa predstavnicima pacijentskih udruženja sa ciljem unapređenja saradnje između Fonda i ovih udruženja.

 

 

Nije je to prvi sastanak ovakve vrste i zajednička je konstatacija da slične susrete treba intezivirati, kako bi se problemi sa kojima se susreću članovi pacijentskih udruženja rješavali što prije.

 

„Odlučili smo da barem jednom kvartalno održavamo ovakve sastanke, kako bismo saznali koje su to potrebe i problemi članova udruženja, a koje Fond može riješiti ili barem ubrzati. Od prošlog sastanka do danas urađeno je dosta po pitanju rješavanja zahtjeva pacijentskih udruženja,” kazao je Miodrag Todorović, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja.

 

I predstavnici pacijentskih udruženja nisu krili svoje zadovoljstvo što se sve češće organizuju ovakvi sastanci na kojima se razgovara o potrebama pacijenata i problemima sa kojima se oni susreću.

 

Todorović je na sastanku pozvao sva pacijentska udruženja da se aktivno uključe i sudjeluju u „Danima zdravstva”, manifestaciji koju početkom novembra Fond organizuje po prvi put, a u kojoj će učestvovati stručnjaci iz renomiranih zdravstvenih ustanova.

 

Predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja su na današnjem sastanku uputili poziv svim pacijentskim udruženjima za potpisivanje Memoranduma o zajedničkoj saradnji, kako bi zajednički unaprijedili sistem zdravstvene zaštite u Brčko distriktu.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com