Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Promoviran književni opus MUGDIMA GALIJAŠEVIĆA Istaknuto

galPo prvi put brčanska publika imala je priliku družiti se sa književnikom Mugdinom Galijaševićem, ali i uživati u književnoj večeri organiziranoj u njegovu čast. Promotori su predstavili 5 publikacija, koje nose nazive: «Suza na mezaru», «Kapija života», «Ispod duge», «Izgubljene duše» i «Tajna».

 

 

Knjige su predstavljene širom Evrope i prevedene su na nekoliko jezika, a sam autor ističe bit i ljepotu književnih promocija:

 

“Meni je promocija druženje sa mojim čitaocima, prijateljima, kolegama, onaj neposredni kontakt je najbolji. Ja volim da čujem ljude, da porazgovaramo, pogotovo one koji kad pročitaju knjigu da mi kažu šta misle o tome”.

 

Na pitanje da li je posebno vezan za neku od svojih knjiga, autor ističe da je vezan za prvu knjigu, koja nosi naziv «Suza na mezaru» i objašnjava način na koji je nastala:

 

“Kažu nema slučajnosti, a ja kažem da je nastala skoro slučajno. Ja sam sanjao svog oca koji je u onom ratu 45 godine strijeljan u Jasenovcu. Bio je ilegalac u Sarajevu. Ja sam se rodio posle njega i sanjao sam ga gdje on kaže znaš šta pa ti si novinar zar da ne napišeš nikad ništa o ljudima koji su se borili pa i u onome ratu i ja sam šehid. Ja sam ustao i napisao sam to”.

 

Jasemina Ademović, organizatorica promocije govori kako je došla na ideju da organizira književno druženje ističući važnost predstavljenih izdanja:

 

“Pošto je bio jako bolestan i htjela sam nekako da ga pridignem iz tog nekog njegovog dubokog sna u koji je potonuo, došla sam na ideju da ga pozovem da dođe u Brčko i napravi ovu svoju promociju sa pet veoma značajnih knjiga koje su jako dobre.”

 

S obzirom na pozitivne kritike čitalaca i na impresivni književni opus, nadamo se da će nas autor obradovati novim djelima, što je i obećeo da će se desiti uskoro.

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com