Menu

Predsjednik Skupštine Brčko posjetio komandni centar vježbe „ Brčko NICS 2019“ Istaknuto

NICSPredsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić jutros je posjetio Komandni centar „Terenske vježbe NICS 2019“, čiji je domaćin Odjeljenje za javnu sigurnost Vlade Distrikta, a koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom za sigurnost BiH, te Federalnom upravom Civilne zaštite.

 

 

Ovom prilikom predsjednik je upoznat sa dosadašnjim tokom vježbe u kojoj učestvuje 150 pripadnika, a koja ima za cilj podizanje nivoa kordinaciji i djelovanja u situacijama elementarnih nepogoda, te spašavanju na vodi.

 

„Ovo je još jedna prilika da se uvjerimo da i mi u Brčkom imamo jako dobro organizovanu civilnu zaštitu, kao i da potvrdimo spremnost svih u BiH da jedni drugima pomažemo i u vanrednim situacija, čemu smo svijedočili i tokom katastrofalnih poplava 2014 godine“, rekao je predsjednik Parlamenta Distrikta Esed Kadrić.

 

Opšta je ocjena da važnost ove vježbe u Distriktu leži i u činjenici da se primjenjuje NICS sistem koji je elektronska platforma NATO-a. „Posebno me raduje što se radi po NICS NATO-vom sistemu, koji je pokazao i svoju praktičnu vrijednost, te se primjenjuje u gotovo svim zemljama regiona“, naglasio je Kadrić.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com