Menu

baner for web jpg

Od 15. novembra u Brčko distriktu obavezno posjedovanje zimske opreme Istaknuto

gumU vremenskom periodu od 15. novembra do 15. aprila u BiH i Brčko distriktu stupa na snagu obaveza posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju.

 

 

Komandir Jedinice saobraćajne policije u Brčkom, Kenad Bajrić, pojasnio je šta podrazumijeva kompletno posjedovanje zimske opreme za koja vozila.

 

„U obaveznu opremnu spadaju zimski pneumatici na sva četiri točka sa oznakama MS ili M+S, čija dubina šare iznosi najmanje četiri milimetra, te odgovarajući lanci. Teretna vozila, uz to, moraju posjedovati lopatu i vreću sa pijeskom najmanje 20 do 25 kilograma“, rekao je Bajrić.

 

On je istakao da će Jedinica saobraćajne policije početkom naredne sedmice početi sa preventivnim zauztavljanjem motornih vozila, kojim će upozoravati građane da do 15. novembra počnu koristiti zimsku opremu, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com