Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

BiH: Uhapšen vozač autobusa sa 3,31 promila alkohola u krvi Istaknuto

vozacmobPolicijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda uhapsili su vozača autobusa koji je vozio na relaciji Fojnica - Sarajevo, kojem je alkotestiranjem utvrđeno da je u krvi imao 3,31 promil alkohola.

 

 


Policijski službenici PS Fojnica u mjestu Alaupovka su izvršili alkotestiranje vozača autobusa J.G. rođen 1968.godine iz Sarajeva. On je odmah isključen iz saobraćaja te lišen slobode.

 

Iz MUP-a SBK saopćeno je da kontinuirano provode pojačane aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, a koje imaju prvenstveno za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, kao i nezgoda sa teže i lakše povrijeđenim licima i materijalnom štetom.

 

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli alkoholiziranosti vozača u saobraćaju, zbog čega je u toku ove godine isključeno 1770 vozača, od kojih je 475 vozača lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com