Menu

Fratar, paroh i efendija iz Maljevca ruše stereotipe: Mi zaista tako živimo Istaknuto

effTri dobra prijatelja fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković pozirali su zajedno jer na taj način žele poslati lijepu poruku o mirnom suživotu. Cilj pravljenja fotografija, kako su poručili, bio je bacanje sjene na crnu hroniku i politiku koje zauzimaju najveći dio prostora u medijima.

 

 


Fotografije su nastale u Maljevcu, hrvatskom gradiću blizu granice s BiH, odnosno blizu Velike Kladuše, a sva trojica prijatelja su iz Bosne i Hercegovine. Nedugo nakon što su fotografije objavljene, počeli su ih dijeliti na društvenim mrežama uz pohvale i pozitivne komentare.

 

"Htjeli smo pokrenuti priču o tome kako sve nacije mogu sjesti za jedan sto, pregovarati i naći rješenje za sve probleme", napisao je Muhić dodavši kako on savršeno dobro funkcioniše sa svoja dva prijatelja te kako njih trojica zajedničkim snagama rješavaju sve probleme koji im se nađu na putu.

 

Među komentarima je mnogo pohvala, ali i mnogo ogorčenih poruka o tome kako je šteta što političari dijele region koji treba biti ujedinjen.

 

"Nije ovo fotografiranje samo za javnost, mi tako zaista živimo", dodao je Muhić naposljetku.

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com