Menu

baner for web jpg

Srbijanski glumci odbili nastupiti u Nevesinju zbog obilježja Vojske RS Istaknuto

gluuSrbijanski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić sinoć nisu željeli nastupiti u Nevesinju zbog toga što su organizatori svečane akademije upriličene u povodu Mitrovdana odbili skinuti obilježja Vojske Republike Srpske sa scene.

 

 


U programu akademije, na čijem provođenju je radio reditelj Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebali su nastupiti poznati srbijanski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić koji su neposredno pred početak događaja odlučili da ne učestvuju.

 

Tačnije, Lutkić je trebao voditi program akademije, dok je planirano da Vojin Ćetković izvede performans zajedno s tamošnjim učenicima.

 

Ova dva glumaca, kako prenose lokalni mediji, navodno su zahtijevala da se sa scene skine pano na kojem je pisalo "Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu" uz koji se nalazio i grb Republike Srpske, ali i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

 

Nakon što su organizatori događaja odbili zahtjeve Ćetkovića i Lutkića, ovaj dvojac odlučio je da se ne pojavi na svečanoj akademiji, a ubrzo su i napustili Nevesinje.

 

Načelnik Milenko Avdalović kasnije je razočaran saopćio kako glumci više nikada neće biti pozvani u Nevesinje.

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com