Menu

baner for web jpg

Udruženje Dijabetičara Brčko obilježilo Svjetski dan dijabetesa Istaknuto

uddUdruženje Dijabetičara Brčko distrikta nizom aktivnosti u cijeloj nedelji obilježavali su Svjetski dan Dijabetesa. Brojne radionice za djecu i odrasle, kao i mjerenje šećera i krvnog pritiska samo su dio aktivnosti koju je sprovelo pomenuto udruženje.

 

 

Svjetski dan koji ukazuje na oboljele od dijabetesa obilježen je i u Distriktu Brčko. Aktivisti udruženja dijabetičara u saradnji sa učenicima poljoprivredno medicinske škole, mjerili su građanima šečer u krvi. To je samo dio aktivnosti koje su usmjerene na prevenciju zdravlja i informisanost građana, što i jeste osnovni cilj, rada udruženja.

 

Deset odsto stanovništva ima neki tip dijabetesa potvrdio je Vuković, naglašavajći da je u njihovom udruženju registrovano oko 1500 oboljelih među kojima je i veliki broj djece. Da je oboljelim od dijabetesa potrebno dati veću podršku, saglasni su i poslanici parlamenta Brčko distrikta koji su takođe ispratili njihovu akciju.

 

Zahvaljujući podršci gradonačelnika i predsjednika Skupštine Brčko distrikta gradska vijećnica će zasijati i u plavoj boji povodom svjetskog dana dijabetesa a aktivisti iz Brčanskog udruženja organizovali su i šetnju zdravlja u kojoj su im podršku dali i brojni stanovnici Distrikta.

 

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com