Menu

Ambasador SAD-a u BiH i supervizor sastali se sa predstavnicima Distrikta Istaknuto

ambbAmbasador SAD-a u BiH Erik Nelson i Suipervizor za Distrikt Majkl Skanlan sastali su se danas sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti kao i rukovodstvom Luke Brčko. Teme sastanka, između ostalog, bile su donošenje zakona o budžetu, javnim okupljanjima i udruženjima i popravka Savskog mosta.

 

 

Amabasador Nelson čestitao je predstavnicima vlasti Distrikta na uvođenju fiskalizacije. Nije krio zadovoljstvo ni zbog odobrenog kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za modernizaciju Brčanske Luke. Kaže da je modernizacija jedine međunarodne luke u BiH neophodna jer je njen, uspjeh i cijele zemlje.

 

“Imamo dobre naznake napretka, dobre naznake mogućnosti postizanja dogovora, ali ono što treba da vidimo je prelazak sa riječi na djela”, izjavio je Erik Nelson ambasador SAD-a u BiH.

 

Supervizor za Brčko rekao je da posjeta ambasadora je pokazatelj da se napredak u Distriktu dešava, te da je to rezultat odluka vlasti koje su donesene u proteklom periodu. To su samo prvi koraci, istakao je Supervizor Skanlan.

 

Direktor Luke Brčko informisao je ambasadroa i supervizora o poslovanju luke i odobrenom kreditu za revitalizaciju.

 

Američki ambasador u BiH Erik Nelson i Supervizor za Brčko Majkl Skanlan posjetili su danas i novu zgradu policije, kao i Američki kutak u Gradskoj biblioteci. Dan ranije razgovarali su i sa Brčanskim privrednicima.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com