Menu

Članovi SD "Distrikt" biciklima otputovali za Vukovar (VIDEO/FOTO) Istaknuto

SD Vuk 1Osam članova biciklističke sekcije Sportskog društva "Distrikt" Brčko distrikta BiH jutros su otputovali biciklima za Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja na stradanje ovoga grada.

 

 

Članovi već sedam godina unazad sa biciklima putuju do Vukovara kako bi se poklonili žrtvama i podsjetili sve na strahote stradanja koje su zadesile naše područje, ali i region.

 

Predsjednik Sportskog društva "Distrikt" Azur Hadžić rekao je da stradanja nikome nisu dobro donijeli i da treba konstantno podsjećati javnost na strahote rata.

 

"Rat nikome nije dobro donio i moramo biti svi ustrajni da konstantno podsjećamo naše građane, a posebno mlađe generacije da je rat najveće zlo koje čovjeka uništava u potpunosti. Ovim našim postupkom upravo želimo da skrenemo pažnju da se to više ne ponovi na ovim područjima i bilo gdje u svijetu", rekao je Hadžić.

 

Najmlađi član koji je jutros biciklom otputovao za Vukovar ima petnaest godina, a najstariji 58 i kažu da će sa ovim nastaviti i u budućnosti.

 

Podsjećamo, dan sjećanja na žrtve Vukovara obilježava se tradicionalno 18. novembra u počast poginulim, stradalim i nestalim osobama koje su izgubile život u ratu 1991. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SD Vuk 6SD Vuk 6SD Vuk 6SD Vuk 6SD Vuk 6SD Vuk 6

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com