Menu

U organizaciji Atik Savske džamije Brčko počeo Prvi Biznis seminar Istaknuto

islahijet motivacija predavanje 1 768x432U organizaciji Atik Savske džamije počeo je Prvi Biznis seminar. Seminar će trajati do osmog decembra i podijeljen je na četiri tematska modula. Sva predavanja su besplatna i biće održana u Domu Islahijeta sa početkom od 18 časova i 30 minuta.

 

 

Motivacija je ono što je potrebno svakom čovjeku da pokrene biznis i bude uspješan. Dovoljno motivisan da uspije u poslu kojim se bavi je Samir Vildić, direktor Fondacije “Centar za razvoj odnosa između BiH i Turske”. U Tursku je otišao sa 13 godina, tamo se školovao i radio u počasnom konzulatu BiH. Poslovne uspjehe nastavio je da niže i po povratku u svoju zemlju, a u Brčkom je pokrenuo i vlastiti biznis.

 

Da bi bili motivisani da pokrenu vlastiti biznis mladim ljudima treba dati do znanja kako funkcioniše jedna osoba u kriznom vremenu, kao što je to danas, kaže profesor doktor medicinskih nauka Mevludin Hasanović. On je istakao da to ne bi trebalo da bude problem koji sprečava ljude da postignu ono što žele, nego izazov.

 

Motivacija je bila prva tema Biznis seminara. Njegov cilj je, kažu organizatori da mladima pokažu da je moguće pokrenuti vlastiti biznis u svojoj zemlji i od toga živjeti. Napominju da se BiH susreće sa problemom odlaska mladih, te da u njoj ima potencijala za uspjeh ali da je zato neophodno probuditi duh borbenosti kod mladih ljudi.

 

Sljedeće predavanje zakazano je za 24.novembar. Tema o kojoj će se govoriti je marketing. Sva predavanja su besplatna i biće održana u Domu Islahijeta sa početkom od 18 časova i 30 minuta.

 

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com