Menu

Sljedeće sedmice sjednica Skupštine, zakoni, memorandum sa Studen Holding grupacijom... Istaknuto

Pripremni sastanakNa pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta danas je zakazana 56. redovna sjednica Skupštine za koju su predložene četrdeset tri tačke dnevnog reda. Sjednica će se održati u srijedu 27. novembra 2019. godine s početkom u 10 sati.

 

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je nakon pripremnog sastanka da je riječ o sjednici s obimnim dnevnim redom koji će zahtijevati mnogo usaglašavanja tokom same sjednice.

 

„Nakon primjedbi koje je Parlament iskazao Vlada je korigovala prijedlog Memoranduma sa Studen Holding grupacijom koji će se naći u prioritetu na sjednici koju smo zakazali za sljedeću srijedu. Imamo nekoliko zakonskih prijedloga i definitivno se ulazi u proces usvajanja zakona o radu na koji imamo dodatne amandmane poslaničkih klubova“, rekao je predsjednik Kadrić.

 

Pred poslanicima će se naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu, a na prijedlog šefa Odjeljenja za zdravstvo po hitnom postupku će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti. Na dnevnom redu je i nekoliko važnih izvještaja o radu javnih preduzeća JP „Putevi Brčko“, JP „Komunalno Brčko“, davanje saglasnosti na akte JP „Luka Brčko“ u skladu sa zaključkom Skupštine kao i više izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja nekoliko institucija i odjeljenja Vlade Brčko distrikta u prošloj godini.

 

„Mnogo je javnih interesa koji se tiču izgradnje infrastukture na području Distrikta Brčko, a nekoliko tačaka neposredno su na pripremnom sastanku delegirali članovi poslaničkih klubova poput izmjena i dopuna Zakona o porezu na dobit, Zakona o planiranju, projektovnju i razvoju Brčko distrikta“, rekao je predsjednik Kadrić.

 

U dnevni red je uvršteno i nekoliko informacija pripremljenih na zahtjev poslanika Skupštine Brčko distrikta.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com