Menu

Brčanska Skupština prihvatila Memorandum o saradnji sa Studen-Holdingom Istaknuto

Skupstina Foto 1 642x336Zastupnici brčanskog Parlamenta, na sinoć okončanom, prvom dijelu redovne 56.sedmice, prihatili su Memoramdum o razumjevanju sa kompaniom“ Studen-Hoding“, koji je inače, ranije jednoglasno podržala i Vlada Distrikta. „U raspravi koja je po ovom pitanju trajala gotovo dva sata i u kojoj su gotovo svi učesnici u diskusiji iskazali obavezu detaljnijeg preciziranja Memoranduma, a naročito zasebnih ugovora, koji dolaze u sljedećoj fazi, iskristalisao se zaključak, kojim se između ostalog zahtjeva obavezno periodično informisanje Skupštine o toku realizacije Memoranduma, te obavezno davanje saglasnosti ovdašnjeg Parlamenta na zasebne Ugovore za investicione projekte obuhvaćene Memorandumom, a koji će uslijediti naknadno“, rekao je predsjedavajući zasjedanja, dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

 

 

. Inače, podsjetimo Memorandum o saradnji brčanskih vlasti i „Studen Holdinga“, podrazumjeva investiranje ove privatner kompanije više od polamilijarde maraka, u razvoj privrede, te turističko-sportskih kapaciteta i otvaranje 5.000. novih radnih mjesta, i to u okvirnom periodu od deset godina na područiju Distrikta, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com