Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Supervizor pozdravio korake Skupštine Brčko na poboljšanju sigurnosnog i poslovnog okruženja Istaknuto

2017 11 16 moldova scanlan 642x336Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko, Michael Scanlan, pozdravio je usvajanje rebalansa budžeta Brčko distrikta koji podrazumijeva i sredstva koja će omogućiti više puta odgađano useljenje Policije Brčko distrikta u modernu zgradu izgrađenu sredstvima Evropske unije. Smještaj u istoj zgradi sa Graničnom policijom BiH i Službom za strance BiH će omogućiti efikasnu koordinaciju u provođenju zakona, a u službi Brčkog i Bosne i Hercegovine, naglasio je Scanlan.

 

 

Supervizor je također pozdravio odluku Skupštine da podrži javno-privatnu inicijativu Vlade Distrikta i kompanije „STUDEN & CO Holding GmbH“. Ova inicijativa će omogućiti vlastima u Brčkom da unaprijede javne usluge koje pružaju poduzetnicima u Distriktu. Ukoliko se reforme završe u dogovorenom roku, unaprijeđeno poslovno okruženje će rezultirati velikom investicijom „STUDEN Holdinga“, ali i privući druge strane investitore i omogućiti rast lokalnog biznisa u Distriktu, dodao je supervizor.

 

Supervizor Scanlan je pozvao Skupštinu Distrikta da nastavi s novom reformskom dinamikom koja za cilj ima promociju transparentnosti i dobrog upravljanja, razvoja infrastrukture i rasta privatnog sektora, imajući u vidu da će svaki uspješan korak voditi sljedećem i tako doprinositi cijeloj zajednici. U tom smislu, podvukao je kao ključno da Skupština do kraja godine usvoji Zakon o budžetu i tako omogući transparentno i efikasno trošenje budžeta za 2020. godinu, te donese odluku o korištenju 1,6 miliona KM koje su već namijenjene za studiju izvodljivosti i početne radove na rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja.

 

Kontinuiran i brz napredak na reformskom putu će učiniti da Brčko ponovo postane dinamičan ekonomski centar ovog dijela BiH, sa dobro plaćenim poslovima u privatnom sektoru, odličnom infrastrukturom, te nizom kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za koje su svi građani svjesni da ih Brčko treba imati, zaključio je supervizor Scanlan.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com