Menu

Spremite se za zimu: Pred nama hladniji dani, snijeg je već pao Istaknuto

poljica 1024x576Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni

 

 

U Bosni će danas dio prijepodneva biti s kišom, na planinama će padati i snijeg. Smanjenje oblačnosti doći će u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini kiša će padati u ranim jutarnjim satima.

 

Puhat će vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni.

 

U Sarajevu će veći dio dana preovladavati pretežno oblačno, dio prijepodneva bit će s kišom. Smanjenje oblačnosti doći će od poslijepodnevnih sati. Jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stepeni.

 

Snijeg koji je padao tokom noći na Vlašiću, Jahorini, Bjelašnici i Igmanu zabijelio je ove bh. planine.

 

U subotu, u Bosni dio prijepodneva sa kišom, na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini kiša u ranim jutarnjim satima, a razvedravanje već prije podne. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C.

 

Sunčno prije podne očekuje nas drugog dana vikenda. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Dio prijepodneva, po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana, vjetar mijenja smjer na jugo.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 5. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 8, na jugu zemlje do 13.

 

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje. Prije podne lokalno po Bosni može pasti malo kiše. Jače padavine u cijeloj zemlji u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na planinama će padati snijeg. Tokom noći na utorak, usljed opadanja temperature zraka, u Bosni će u nizinama padati susnježica ili snijeg.

 

Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14.

 

U utorak prije podne na jugu zemlje kiša, u zapadnim, centralnim i istočnim područjima susnježica ili snijeg. Padavine nisu obilne. Bez padavina na sjeveru zemlje.

 

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10.

(fokus) 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com