Menu

baner for web jpg

Vlada Brčko i Studen & CO Holding GmbH: Pola milijarde i 4000 radnih mjesta Istaknuto

2019 12 04 Potpisan Memorandum 1Memorandum o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Studen & CO Holding GmbH potpisan je danas u Gradskoj vijećnici u Brčkom.

 

 


Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić nakon potpisivanja je rekao da je ovo najveća investicija od osnivanja Distrikta koja predviđa oko pola milijarde konvertibilnih maraka ulaganja u distrikt i zaposlenje za 4.000 ljudi.

 

„Drago mi je što smo na obostrano zadovoljstvo zaključili ovaj memorandum i opredijelili se da u narednom periodu intenzivno radimo na realizaciji ove inicijative koja bi trebalo da donese benefit isključivo građanima distrikta. Inicijativa nije usmjerena samo na realizaciju onih projekata koji se nalaze u ovoj okvirnoj listi već, prije svega, ona znači stvaranje pravnog ambijenta koji će u narednom periodu omogućiti da i drugi investitori dođu u Brčko i ostvare svoj poslovni interes. Biće ulaganja u oblasti poljoprivrede, privrede, turizma i ovo je veliki iskorak za Distrikt”, istakao je Milić dodajući da će od naredne godine početi prve konkretne aktivnosti na realizaciji ove inicijative.

 

Predsjednik Uprave Studen & CO HoldingIlija Studen naveo je da je važno da se u Brčko distrikt BiH ponovo na dnevni red vraća privreda i ekonomija, a sve s ciljem kako bi građani imali što kvalitetniji život.

 

„Meni i kompletnoj ekipi iz naše korporacije koja je radila na ovom konceptu je veliko zadovoljstvo da smo danas imali priliku potpisati ovaj memorandum. Optimistični smo i puni entuzijazma. Izgradnja slobodnih zona je osnova kako bi se brzo dovele firme koje bi proizvodile u distriktu i koje bi počele zapošljavati ljude. Takođe, realno je da se počne raditi i na razvoju eko-ruralnog turizma, poljoprivrede i voćarstva koji će biti bazirani na zdravoj hrani”, kazao je Studen.

 

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić je kazao da je ovo jedna nova pozitivna stranica u razvoju distrikta i stvaranju osjećaja perspektive za sve ljude koji žive na ovom području.

 

„Ovo nije investicija samo za Brčake, ovo je investicija i za mnoge druge građane. Cijenim da je u ovom procesu značajna uloga i Skupštine i imaćemo dosta posla posebno kada je u pitanju donošenje zakona koji će omogućiti bržu i efikasnu realizaciju svih ovih projekata kao i rješavanje prostorno-planske dokumentacije. Imamo jasno opredjeljenje Vlade, imamo provjerenog partnera Studen & CO Holdingi imamo vrlo javan i transparentan proces u vođenju svih ovih aktivnosti i neće biti ništa nepoznato u cijelom ovom postupku”, rekao je Kadrić.

 

Memorandum o razumijevanju potpisali su gradonačelnik Siniša Milić, zamjenik gradonačelnika Anto Domić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić te Ilija Studen, predsjednik Uprave STUDEN Holdinga, Mitja Kovačič, potpredsjednik Uprave Studen & CO Holdinga,i Nataša Pucar, direktorka korporativnih komunikacija Studen & CO Holdinga.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com