Menu

Tužilaštvo Brčko/Stravični detalji: Edin Zejćirović otet, mučen, ubijen i bačen u rijeku Savu Istaknuto

Zejcinovic11111 696x392Tužilaštvu Brčko distrikta u nadležnost su predate tri osobe koje su uhapšene pod sumnjom da su otele, mučile, a potom u rijeku Savu bacile Edina Zejćirovića, koji je posljednji put viđen 17. novembra.

 

 

Osobe se nalaze u Tužilaštvu Brčko distrikta, a nakon saslušanja postupajući tužilac će odučiti hoće li Osnovnom sudu Brčko predložiti mjeru za određivanje pritvora – kaže za Avaz Samir Beganović, portpatol Tužilaštva Brčko distrikta.

 

Hapšenje tri osobe obavljeno je u koordinaciji Policijske uprave TK i Policije Brčko distrikta. Postoji, kako saznajemo, veliki broj dokaza i tragova, a Zejćirović je nakon premlaćivanja najvjerovatnije bačen u rijeku Savu i za njegovim tijelom se traga.

 

Istragu provode nadležni organi, a nepoznati su motivi zbog čega je Zejćirović otet, brutalno pretučen i bačen u rijeku.

 

https://hayat.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com