Menu

baner for web jpg

Brčko: Kadrić i Filipović sa Sattlerom Istaknuto

Susret sa šefom Delegacije EUPredsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović razgovarali su danas s novoimenovanim šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

 

 

Prilikom ovog susreta oni su razmijenili informacije i mišljenja o aktuelnim pitanjima s posebnim akcentom na pitanja koja se tiču evropskih integracija. U tom kontekstu istaknuto je da je prethodne godine Skupština Brčko distrikta usvojila set antikoruptivnih zakona i Strategiju za borbu protiv korupcije i da se očekuje skoro uspostavljanje Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

 

Predstavnici Skupštine izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s predstavnicima Evropske unije u BiH i istakli značaj podrške koju pružaju Brčko distriktu kroz različite projekte koji jačaju infrastrukturu i ekonomiju Distrikta. Naglasili su da za Skupštinu Brčko distrikta BiH poseban značaj ima Twinning projekat za unapređenje rada parlamenata u BiH koji finansira Evropska unija.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com