Menu

baner for web jpg

Srebrenica ponosna na svog heroja: Mirnes spasio baku Milicu iz vatrene stihije Istaknuto

srebrenica pozarOn je, prema riječima građana u Srebrenici, uz pomoć još jednog sugrađanina ušao u stan koji je bio u plamenu i izvukao povrijeđenu Simić

 

 

Veliki požar izbio je danas oko 14 sati u srebreničkom naselju Panađurište. Tom prilikom je nepokretna starica Milica Simić ostala zarobljena u svom stanu na osmom spratu.

 

Na društvenim mrežama kasnije je obj.avljeno da je staricu spasio vatrogasac Mirnes Hasanović, koji u trenutku požara nije bio na dužnosti.

 

On je, prema riječima građana u Srebrenici, uz pomoć još jednog sugrađanina ušao u stan koji je bio u plamenu i izvukao povrijeđenu Simić.

 

U međuvremenu, pomoglo je i još nekoliko građana, bez opreme. Mirnes je tokom akcije spašavanja bio u majici kratkih rukava.

 

Kao što je poznato, brzom reakcijom vatrogasaca i građana požar je ugašen i lokaliziran, a starica je zadobila lakše povrede.

 

(avaz)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com