Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Vlada priprema budžet Distrikta za narednu godinu Istaknuto

budzet 1901Odjeljenja i institucije brčanske Vlade, već rade na pripremi budžeta Distrikta za narednu godinu koji treba stupiti na snagu od prvog aprila 2020. A do tada će važiti privremena Odluka o finansiranju.

 

„Sva Odjeljenja Vlade, već su uradili svoje prijedloge, preciznije, prvu verziju vlastitih budžeta, koja smo uputili ka Direkciji za finansije. Do kraja ove godine, očekujemo da iz Direkcije za finansije nam stige prijedlog Nacrta budžeta za 2020, kako bi smo dalje mogli raditi na eventualnim korekcijama proslijđenog prijedloga“, rekao je glavni koordinator brčanske Vlade Sead Šadić.

 

Inače, ono što se prema zakonu precizira, jeste da Vlada, prijedlog budžeta u Parlament, mora uputiti blagovremeno, kako bi ga Skupština, u prvom čitanju razmotrila, a potom uputila u javnu raspravu, da bi na konačno usvajanje stigao, najkasnije do konca marta, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com