Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Povećan broj turista u distriktu Istaknuto

cari zime foto 4 642x336Šef Službe za turizam Vlade distrikta, Aleksandar Đurić kaže da na kraju ove kalendarske godine možemo biti zadovoljni kada je u pitanju turizam i turistički promet u distriktu, prje svega sa brojem dolazaka turista i ostvarenih noćenja.

 

Posebno je istakao značaj manifestacionog turizma i manifestaciju „Čari zime“ koja je ove godine po prvi puta organizovana u distriktu.

 

„Ostvareni turistički promet koji se kreće od sedam do 12 odsto u povećanju broja ostvarenih dolazaka i noćenja je afirmativan i obavezujući za nas u Vladi distrikta da se i sledeće godine potrudiimo i nekim novim sadržajima oplemenimo prije svega taj manifestacioni turuzam“, istakao je Đurić.

 

Prema njegovim riječima manifestacioni turizam je markiran i u strateškim dokumentima razvoja turizma do 2025 godine, a odnosi se na razvoj već postojećih manifestacija, ali i kreiranjem nekih novih sadržaja koji se mogu odvijati ne samo u gradu nego i u ruralnim prostorima.

 

Kada je u pitanju naredna godina, Aleksandar Đurić kaže da je posebno zadovoljan sa jednim međunarodnim projektom koji se odnosi se na izradu elaborata za turističku signalizaciju čiji donator je Njemačka. Nosilac ovog projekta, u tom istraživačkom smislu, je Ekonomski fakultet u Brčkom i konsultanti saobraćajne struke koji će u stručnom smislu pozicionirati turističke oznake koje moraju biti na putnim komunikacijama.

 

„Napravićemo evidenciju najvažnijih 30 do 50 lokaliteta krenuvši od centra grada prema ruralnom području, markiraćemo njihov put i to je projekat koji planiramo završiti do septembra mjeseca sledeće godine”, naglasio je na kraju Đurić.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com