Menu

Mladić bacao petarde pa ostao bez obje šake Istaknuto

petarde 1Dvadesetčetverogodišnji A.D. iz Ade u Srbiji zadobio je višestruke povrede ruku i lica nakon što mu je u rukama eksplodirala petarda.

 

 


Mladić je smješten u Urgentni centar novosadske bolnice, piše Blic.

 

"Nakon kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja pacijent je stabilan i hospitalizovan u UC KCV. Ima višestruke povrede glave, lica, ruku, ali mu život nije ugrožen", izjavio je portparol KCV Siniša Knežević.

 

Prema nezvaničnim informacijama, nesretnom mladiću amputirane su obje šake.

 

Prema prethodnim saznanjima, tragedija se desila u novogodišnjoj noći, kada je mladić zapalio pirotehniku koju je donio iz Austrije, ali koja nije zapalila. Kada se vratio s namjerom da je ponovo zapali, ona mu je eksplodirala u rukama.

 

Nakon toga, mladić je prevezen sanitetom do Opće bolnice u Senti, na Odjeljenje hirurgije, gdje je utvrđeno da je, zbog ozbiljnosti povreda, najbolje da dalju hospitalizaciju nastavi u Kliničkom Centru Vojvodine u Novom Sadu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com