Menu

U BiH narednih 10 dana stabilno vrijeme bez padavina Istaknuto

hladno pjesaci minusPrema raspoloživim sinoptičkim kartama u narednoj sedmici Bosnom i Hercegovinom prostiraće se polje visokog zračnog pritiska te će preovladavati stabilno i sunčano vrijeme.

 

 

Nešto više oblaka očekuje se u Krajini i na krajnjem sjeveru. Magla je izgledna u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni. Jutra će biti hladna s jakim mrazom, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

 

Jutarnje temperature zraka kretaće se od minus 11 do minus pet stepeni Celzijusovih u Bosni, u Hercegovini od nula do tri. Najviše dnevne temperature variraće od minus tri do tri u Bosni, na jugu zemlje od šest do 11 stepeni.

 

U periodu od 13. do 17. januara očekuje se nastavak stabilnih vremenskih prilika. Temperature zraka biće nešto veće u odnosu na predhodnu sedmicu. Mraz nije isključen samo na visoravnima i visokim planinama.

 

Pred kraj prognoziranog perioda (20. januar) moguć je snijeg u Bosni. Jutarnje temperature zraka variraće između minus dva i tri u Bosni, na jugu zemlje oko šest stepeni. Maksimalne temperature u Bosni do osam, i u Hercegovini do 14 stepeni Celzijusovih.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com