Menu

Službenici Vlade se žale jer kad ulaze u zgradu bureci i ćevapi se ozrače i štete zdravlju Istaknuto

opcina2Službenici ministarstva trgovine i turizma su pokrenuli peticiju za oslobađanje od pregledanja hrane na ulazu u zgradu Vlade, jer se boje štetnih zračenja iz rendgen aparata.

 

 

Oni su izrazili bojazan da njihove bureke, ćevape, sendviče i sličnu hranu koju kupuju na pauzi rendgen aparati na ulazu u zgradu Vlade ozrače do te mjere da bi to moglo da utiče i na njihovo zdravlje.

 

Kako su napisali u svom zahtjevu i peticiji koju su potpisali radnici ministarstva trgovine i turizma, na ovaj potez su se odlučili jer „x zraci koje isijavaju rendgen aparati prilikom kontrole negativno utiču na svojstvo hrane i pića, a time i na zdravlje ljudi.“

 

Cijela priča je pokrenuta prije nešto manje od mjesec dana, kada su na ulazu u zgradu Vlade počele da se primjenjuju strožije kontrole, jer je tokom interne istrage utvrđeno da obezbjeđenje nije do sada radilo svoj posao u skladu sa propisanim odredbama.

 

Kako smo saznali, nedavno je izvršena kontrola procedura pri ulasku u zgradu Vlade prilikom čega su interni istražioci bez problema unijeli oružje u sam objekat. Nakon toga, kontrole pri ulasku su pooštrene.

 

A samim tim svi radnici su prinuđeni da svoju hranu provuku kroz rendgen aparat.

 

Od tada je među pojedincima zaposlenim u ministarstvu trgovine i turizma unošenje hrane koja se dodatno kontroliše provlačenjem kroz rendgen aparat postala glavna preokupacija.

 

Zbog „pobune“ radnika ministarstva trgovine i turizma čiji bureci i ćevapi su, kako navode, ozračeni, reagovali su i u MUP-u Republike Srpske, što pokazuje dopis koji je u posjedu našeg portala, a koji je prethodno proslijeđen Predsjedniku RS, Narodnoj skupštini i Vladi.

 

Naime, iz MUP-a je zatraženo od JZU Institut za javno zdravstvo mišljenje o štetnosti zračena rendgen aparata kojima se vrši pregled na objektima koji se posebno obezbjeđuju. U odgovoru iz Instituta su naveli da prilikom pregleda hrane, vode ili lijekova nema kratkoročnih ili dugoročnih efekata na njihovo svojstvo, odnosno da to ne može štetno uticati na zdravlje ljudi.

 

https://www.6yka.com

 

81018762 595604167943206 5800705958652936192 n

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com