Menu

Na brčanskoj Ginekologiji povećan broj poroda i hirurških operacija Istaknuto

ginekologija 642x336Godinu dana od kako je u potpunosti renoviran Odjel ginekologije u brčanskoj Bolnici povećan je broj poroda ali nažalost i broj obavljenih operacija sa najtežim ginekološkim oboljenjima.

 

 

Nakon završenog renoviranja brčanska ginekologija u zadnjih godinu dana radi sa puno boljim prostornim kapacitetima jer ovaj odjel sad raspolaže sa dvije moderne operacione sale, četiri boksa za porode i pedeset kreveta za ležanje pacijentica. Sve ovo je utjecalo na povećanje broja poroda ali i operacija.

 

„U protekloj godini je izvršeno 789 poroda što je za 18 više nego godinu ranije ali je značajno povećan i broj oboljelih od karcinoma na reproduktivnim organima kod žena koje smo morali hirurški odstraniti” kazao je prim.dr. Slavko Nikić šef brčanske ginekologije.

 

Dr Nikić je najavio da će u ovoj godini biti nabavljen i novi 4D ultrazvuk i novi aparat za laparaskopske i histeroskopske operacije ali da veliki problem i izazov za sve, pa i cijelu društvenu zajednicu u Brčkom, predstavlja rješavanje problema sa nedostatkom kadrova i na ovom odjelu. Mladi doktori sve češće odlaze iz brčanskog zdravstva čak i nakon završenih specijalizacija.

 

Renoviranje objekta Ginekologije u brčanskoj Bolnici je trajalo četiri mjeseca i koštalo je oko 300 hiljada KM.

izvor: radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com