Menu

Ove godine u funkciji tri nova vatrogasna doma Istaknuto

040517 dom vatrogasni 642x336Višegodišnji radovi na izgradnji tri vatrogasna doma u ruralnim područjima Brčko distrikta ove bi godine trebali biti u potpunosti završeni a objekti opremljeni i stavljeni u funkciju s obzirom da je obuka vatrogasaca već završena.

 

 

Početkom februara mjeseca bit će otvoren tender za izbor izvođača radova na vanjskom uređenju tri isturena vatrogasna doma u Brčko distriktu čime će biti finalizirani građevinski radovi na ovim objektima.

 

„Očekujemo da će radovi biti završeni do ljeta kada će biti raspisan i tender za nabavku tri nova vatrogasna vozila tako da bi ovi domovi mogli biti opremljeni i pušteni u rad do jeseni“ istakao je Senad Kamenjašević komandir Profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom.

 

Usvojenim planom zaštite od požara predviđeno je da u Brčko distriktu budu izgrađena tri isturena vatrogasna doma u ruralnim područjima distrikta na lokalitetima Prutače, Bijela i Sandići.

 

U ova tri isturena doma planirano je da radi po 12 profesionalnih vatrogasaca sa 24- satnim dežurstvom.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com