Menu

Upoznajte djevojku s najdužom kosom na svijetu, 11 godina nije posjetila frizera Istaknuto

kossSedamnaestogodišnja Nilanshi Patel iz Indije više od decenije nije ošišala svoju kosu. Patel je rođena u malom gradu Modas koji se nalazi u indijskoj državi Gujurat. Ona je ove godine svojom 190 cm dugom kosom oborila vlastiti rekord iz 2018. godine kada joj je kosa bila duga 170,5 centimetara.

 

 


Njeni prijatelji i školske drugarice nazvali su je "Zlatokosom", princezom iz bajke braće Grimm. Patel je kazala kako 11 godina nije posjetila frizera i to zbog lošeg iskustva s frizerima.

 

"Imala sam loša iskustva s lokalnim frizerima. Od tada sam bila veoma zabrinuta i rekla sam roditeljima da se više ne želim šišati. Oni su prihvatili moju odluku", kazala je Patel za AFP.

 

Patel mora nositi cipele s visokom petom kako joj kosa ne bi dodirivala zemlju.


Pored toga, Patel je rekla da brine za svoju kosu kao i svaki drugi tinejdžer, ali uz pomoć majke.

"Radim ono što radi svaki tinejdžer. Svake sedmice perem kosu i mažem je uljima. Sušim je prirodno na suncu ili fenom za kosu. Uglavnom je držim pokupljenu u pletenicu, a nekada je vežem i u punđu. Jedino imam problema dok plivam", kazala je.

 

Nilanshi Patel ušla je u knjigu Guinnessovih rekorda u kategoriji najduže kose kod tinejdžera.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com