Menu

Bajević: Još jednom ću razgovarati s Vranješom, od njega zavisi da li će se vratiti u reprezentaciju Istaknuto

bajjSelektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je na današnjoj konferenciji za medije govorio o izazovima koji su pred njim.

 

 


Sasvim sigurno pitanje koje bh. javnost najviše interesuje je da li će se Ognjen Vranješ vratiti u reprezentaciju BiH.

 

"Vranješ je dio reprezentacije već dugo. On je dao mnogo reprezentaciji, ali mora voditi računa o svom ponašanju van terena i posljedicama koje ono nosi. Desilo se to što se desilo, dovelo je do odlaganja poziva da on dođe u reprezentaciju. Sada sve zavisi od njega samog. Razgovarao sam s njim, razgovarat ću još jednom da budem siguran da li će biti pozvan. Najviše od njega zavisi da li će se vratiti u reprezentaciju", rekao je Bajević.

 

Bajević nije želio govoriti posebno o ostalim igračima, ali je istakao kako prati formu svih igrača, kao i protivnike.

 

Istakao je kako našoj selekciji "ne treba ljepota u igri, već pobjede", te da će naša selekcija učiniti sve da se plasira na Euro.

 

Bajević nije otpisao ni igrače koji ne igraju u svojim klubovima, već da će pozvati sve one koji svojim iskustvom mogu pomoći reprezentaciji.

 

"Svi igrači moraju shvatiti da se moraju promijeniti i gledati samo uspjeh reprezentacije. Momci su veoma ozbiljni, igraju u klubovima van naše zemlje, velikim klubovima i tako se moraju ponašati i u reprezentaciji", rekao je Bajević.

 

Selektor BiH je kompletirao skoro čitav stručni štab. Sa njim će sarađivati v.d. tehničkog direktora i koordinator nacionalnih selekcija Zvjezdan Misimović, tim-menadžer Darko Ljubojević, te treneri Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa.

 

Za kondicionu pripremu zadužen će biti Eldin Jelešković, dok je pozicija trenera golmana upražena i bit će popunjena uskoro.

 

Stručni štab je imenovan na perido do završetka Evropskog prvenstva.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com