Menu

Trump predstavio logo američkih Svemirskih snaga koji izgleda kao onaj iz Zvjezdanih staza Istaknuto

starAmerički predsjednik Donald Trump predstavio je novi logotip Svemirskih snaga SAD-a koji u mnogome podsjeća na logo franšize Star Trek.

 

 


Naime, lider SAD-a objavio je novi logo na Twitteru, što je izazvalo buru reakcija. Nije mnogo vremena prošlo prije nego su mnogi primijetili da novi logo Američkih svemirskih snaga izgleda poput onog iz Zvjezdanih staza, kultne naučnofantastične televizijske serije.

 

"Nakon savjetovanja s našim velikim vojnim vođama, dizajnerima i drugima, sa zadovoljstvom predstavljam novi logotip Svemirskih snaga SAD-a", napisao je Trump na Twitteru.

 

After consultation with our Great Military Leaders, designers, and others, I am pleased to present the new logo for the United States Space Force, the Sixth Branch of our Magnificent Military!

 

Pentagon i Bijela kuća nisu odmah odgovorili na upite američkih medija zašto logotip svemirskih snaga, jednako kao i onaj u Star Treku, ima plavi globus sa bijelim zvijezdama i namotani prsten oko elegantnog svemirskog broda.

 

Međutim, nakon brojnih komentara i kritika, Pentagon je saopćio kako je riječ o simbolu koji se koristio u američkim zračnim snagama od 1942. godine, što je mnogo ranije nego je nastala televizijska serija 1966. godine.

 

Protekle sedmice Pentagon je putem Twittera otkrio i uniforme koje će nositi pripadnici Svemirskih snaga. Njihova radna uniforma također je profesionalna kamuflaža uniforme koju nose američka vojska i američke zračne snage.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com