Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Brčko: Uskoro postavljanje gradskog sata i rekonstrukcija samoposluge u centru grada Istaknuto

SAT 1 642x336Za dva mjeseca, na Trgu mladih trebao bi biti postavljen gradski sat, potvrdila je za Radio Brčko Jelena Duvnjak šef Sektora za održavanje Kancelarije za upravljanje javnom imovinom.

Ona je naglasila da je već potpisan ugovor, te je dodala da su i za samoposlugu na Trgu dobili odobrenje za građenje, te je u pripremi tenderska dokumentacija.

 

„Nadamo se da ćemo do kraja ljeta, a opet u zavisnosti ako ne budemo imali problema sa izborom ponuđača, uraditi bar krovni pokrivač, a predviđenu zamjenu fasadne stolarije ukoliko budemo imali dovoljno sredstava jer su cijene u zadnjim tenderima povećane za oko 30 posto“, pojasnila je Duvnjak.

 

O objektu Klas je rekla da još nisu dobili odobrenje za građenje, odnosno rekonstrukciju fasade, pošto ne mogu stupitii u kontakt sa osobama koji su suvlasnici u tom objektu

Kada je riječ o projektu obnove Zanatskog centra, iz 2013. godine, Duvnjak ističe da očekuju da se odobre nedostajuća sredstva kako bi se i taj projekat realizovao.

 

„Ponovo smo bili raspisali tender, međutim najpovoljniji ponuđač je bio skuplji za 40.000 u odnosu na naša obezbijeđena sredstva. Tražili smo da nam se u budžetu za ovu godinu odobre ta nedostajuća sredstva. A ako ne budem dobili ta sredstva ići ćemo na smanjenje obima radova, pa bi započeli jedan dio, a gledali bi da se ta nedostajuća sredstva namire u nekim narednim budžetima ili rebalansima“, pojasnila je.

 

Duvnjak naglašava i da je niz projekata van gradske zone koji bi trebali biti realizovani u ovoj godini, među kojima i završetak projekta obdaništa u naselju Ilićka, kao i projekat izgradnje Doma u Šatorovićima gdje je vrijednost investicije pola miliona.

 

Prema njenim riječima, izuzev nedostatka finansijskih sredstava s obzirom da se projekti realizuju na osnovu sredstava dobijenih putem amandmana, sve veći problem kod realizacije projekata je činjenica da se na pojedine lotove niko ne javi ili se pak javi jedan ponuđač koji možda nije ni kvalifikovan za te radove pa je i cijena mnogo veća od realne.

http://radiobrcko.ba

 SAT-1-642x336

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com