Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Neočekivani problemi za Zmajeve: Milan potvrdio nezgodnu povredu Krunića Istaknuto

zzzmm6Bh. reprezentativac i veznjak AC Milan Rade Krunić odsustvovat će s terena mjesec dana zbog povrede stopala, objavili su Rossoneri na svojoj zvaničnoj stranici.

Rendgenski snimak pokazao je prelom u trećoj metatarzalnoj kosti desnog stopala, zbog čega će naš igrač morati pauzirati mjesec dana, a Milan je objavio da će tokom narednog perioda uraditi niz analiza kojima se žele utvrditi da je povreda sigurno zaliječena.

 

Oni su potvrdili da će Krunić za 30 dana raditi novi rendgenski pregled, nakon čega će ustanoviti da li je spreman za povratak na teren, a ova informacija mogla bi zabrinuti selektora Zmajeva Dušana Bajevića pred utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

 

Naša reprezentacija 26. marta igra meč protiv Sjeverne Irske u Zenici, a ukoliko upišemo pobjedu, onda ćemo protiv pobjednika duela između Slovačke i Irske igrati finalni meč za plasman na smotru najboljih Starog kontinenta.

 

Krunić je imao solidnu minutažu kod bivšeg selektora Roberta Prosinečkog i nema sumnje da Bajević također ima ozbiljne planove s njim, pa će se sigurno nadati da će testovi za mjesec dana pokazati potpuni oporavak i povratak na teren.

klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com