Menu

baner for web jpg

Merhamet podijelio više od 50 tona humanitarnih roba Istaknuto

MERHAMETNa godišnjoj Izvještajnoj skupštini, Humanitarnog udruženja građana Bošnjaka „Merhamet“ – Brčko, konstatovano je da tokom 2019. podjeljeno više od 50 tona humanitarnih roba, koje je dobilo 6.000 socijalno najugroženijih lica u Distriktu, te da je obavljeni posao, u ukupnoj vrijednosti ,veći od 100.000 maraka.

„U ovoj godini potrebe za našim aktivnostima biće još i veće tim prije jer se broj siromašnih, iz dana u dan uvećava, pa imamo i zahtjeve da se naše aktivnosti, sa trenutnih 25 Mjesnih zajednica prošire na 30 unutar Distrikta, rekao je predsjednik „Merhameta“ Mustafa Ibrišimović.

 

Inače u „Merhametu“ pozdravljaju najavljeni Zakon o udruženjima i fondacijama u Distriktu, te vjeruju da će se njim napokon, na pravi način, biti vrednovane one organizacije i udruženja koji istinski rade.

 

„Očekujemo da prilikom stvaranja konačne verzije ovog zakona, u procesu konsultacija, budemo i mi uključeni, kako bi kao ljudi sa terena dali svoje prijedloge i sugestije, a s ciljem da sam zakon bude što obuhvatniji i kvaliteniji“, naglasio je Ibrišimović.

 

http://radiobrcko.ba

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com