Menu

baner for web jpg

''Brčanske princeze'' osvojile bronzu na turniru srednjeevropske lige Istaknuto

ZOK BIMAL JEDINSTVOOdbojkašice “Bimal Jedinstva” osvojile su bronzanu medalju na završnom turniru za prvaka srednjeevropske lige – Mevza, koji je tokom vikenda održan u Novoj Gorici.

U polufinalnim utakmicama odbojkašice “Kalcita” iz Kamnika bile su bolje od Brčanki, a Maribor od domaćina “GEN – I vollej”. U borbi za plasman, igračice Bimal Jedinstva su sa 3:1 savladale “GEN – I Volej” i osvojile bronzanu medalju, dok je “Kalcit” sa 3:2 bio bolji od Maribora i osvojio Mevza ligu.

 

Za najboljeg poentera Mevza lige proglašena je igračica “Bimal Jedinstva”, Anđelka Radišković.

 

Ovo je najbolji rezulatat koji je ostvario jedan odbojkaški klub iz BiH i treće mjesto u Mevzi će sigurno biti podstrek „Brčanskim princezama“ u odbrani duple krune u domaćim prvenstvima.

 

Već u srijedu, kada je na programu polufinale u borbi za KUP BiH, Bimal Jedinstvo gostuje u Tuzli, a posljednjeg vikenda februara startuje mini liga za prvaka BiH u konkurenciji odbojkašica.

 

(HITTV)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com