Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Vijeće mladih Brčko očekuje usvajanje Akcijskog plana 2020-2022. Istaknuto

mllaaVijeće mladih Brčko distrikta brčanskoj Vladi je krajem protekle godine uputilo ‘Akcijski plan 2020-2022. za poboljšanje položaja i statusa mladih u Distriktu’, čija se realizacija očekuje u skorije vrijeme.

 

 

Nakon isteka 30-dnevnog roka za rješavanje pitanja ‘Akcijskog plana’, kada je na tematskoj sjednici Vlade donesen zaključak o njegovoj analizi i rješavanju, predsjednica Vijeća mladih Tea Ružić ističe kako očekuju da će se ovo pitanje ponovno pokrenuti na jednom od narednih zasjedanja predstavnika izvršne vlasti, te da očekuje kako će u skorije vrijeme ovaj akt biti usvojen. To je naglasila prije svega jer ‘Akcijski plan’, između ostalog, ima za cilj i formiranje Službe za mlade.

 

“Očekujemo skoro zakazivanje tematske sjednice Vlade na kojoj će biti predstavljen ‘Akcijski plan’, kao i to da se on u potpunosti usvoji, kako bi se mogla izdvojiti sredstva iz ovododišnjeg proračuna za njegovu realizaciju”, istaknula je Ružić.

 

Jedan od prioriteta Vijeća mladih za ovu godinu je i privođenje kraju izrade Strategije za mlade 2021-2025., a čiji se nacrt, kako kaže Ružić, očekuje do proljeća.

 

“Istraživanje je rađeno po uzorku od 386 mladih osoba, tako da će rezultati biti predstavljeni radnoj skupini koju je već imenovao gradonačelnik Siniša Milić”, rekla je Ružić.

 

Vijeće mladih Distrikta ove godine čeka i potpisivanje Memoranduma o suradnji s Vijećem mladih FBiH i Omladinskim savjetom Republike Srpske, a također i realizacija projekta “Fakat je vakat za mlade”.

 

Ovom prigodom Ružić je u ime rukovodstva Vijeća mladih naglasila kako se raduju zajedničkom radu zato što smatraju da ova tri krovna tijela moraju zajednički raditi u interesu cijele BiH.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com