Menu

Psi lutalice napali roditelja i dijete u krugu škole (VIDEO) Istaknuto

LUTTNovi napad pasa lutalica zabilježen je u dvorištu škole “Harmani 2”. Kako su rekli uposlenici, napadnut je roditelj s djetetom, a veće posljedice spriječene su zahvaljujući dežurnim nastavnicima. Ovaj problem traje već godinama, ali još uvijek nema konkretnog rješenja.

 

 

Zumreta Ljubijankić svakog dana svoje unuke dovodi do škole. Kaže da ih svaki put dovede pred sama vrata škole, jer se boji za sigurnost djece.

 

Ovaj problem sa psima lutalicama u krugu osnovne škole Harmani 2 traje već godinama. Uposlenici će učiniti sve da zaštite djecu, ali nismo u mogućnosti da riješimo ovaj problem i zbog toga tražimo od nadležnih da urade sve kako bi se spriječila tragedija, poručuju iz ove škole.

 

U Komradu kažu da svakodnevno izlaze na teren kada su u pitanju psi lutalice u gradu Bihaću, a sve u skladu sa odlukom Gradskog Vijeća. Međutim, iako svakog dana hvataju i odvoze pse lutalice, ovom problemu ne mogu u potpunosti odgovoriti jer je broj pasa lutalica ogroman.

 

MEHURA SELIMOVIĆ, Sektor za operativno-tehničke poslove JKP „Komrad“, Bihać

 

“Svi ti poslovi su pali isključivo na naše preduzeće i odgovorno tvrdim da naše preduzeće nema kapacitete da odgovori ovakvoj pojavi i ovakvom broju pasa lutalica i mislim da će grad morati poduzeti radikalnije mjere u skladu sa važećim propisima”.

 

U veterinarskoj stanici Bihać kažu da su zaduženi za stručne poslove. Rade na prihvatu pasa koji se dovedu u prostorije stanice i azila, na cjepljenju, evidentiranju, mikročipovanju, operacijama i liječenju. Pored toga rade i na udomljavanju pasa u Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu. Za rješavanje ovog problema, kažu da je neophodno kažnjavati prekršioce Odluka o komunalnom preduzeću.

 

“Krucijalni problem za nastanak novih pasa lutalica, dovođenje iz drugih gradova, nedostatak mjera kažnjavanja u lancu onih koji prekrše odluke o komunalnom redu i mi se stalno ponavljamo a opasnost po građane je velika”.

 

Roditelje ne zanima ko će i kako riješiti ovaj problem. Zanima ih samo sigurnost njihove djece. Vijeće roditelja je poslalo nadležnima zahtjev za rješavanje ovog problema po hitnom postupku, u suprotnom će obustaviti nastavni proces, odnosno prestaće slati djecu u školu.

https://bhrt.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com