Menu

Zbog koronavirusa otkazan najveći svjetski kongres mobilne tehnologije Istaknuto

Svjetski mobilni kongres MWC u Barceloni, koji organizuje kompanija GSMA, otkazan je nakon što je od učešća odustao veliki broj tehnoloških i telekomunikacionih kompanija zbog straha od širenja virusa Covid-19.
Kongres je trebao biti održan 24. februara i očekivalo se više od 100.000 delegata iz 200 zemalja tokom četiri dana.

GSMA je danas bila prinuđena da prizna kako otkazati ovogodišnji događaj, nakon što je više od 40 kompanija odustalo od učešća, navodeći kao razloge zabrinutost za zdravlje i sigurnost.

Među onim koji su otkazali učešće su predstavnici kompanija EE, Facebook, Nokia, Ericsson, Intel, SISCO, Amazon, Vodafon i njemačke kompanije Deutsche Telekom navodi Guardian.

Kineska kompanija Huawei avionom je prebacila svoje zaposlene u Španiju, kako bi iz predostrožnosti bili smješteni u karantin.

GSMA je zabranila dolazak učesnika iz Hubeija, kineske pokrajine iz koje se počeo širiti novi virus. Na Kongres svake godine dođe između 5.000 i 6.000 državljana Kine, što je od pet do šest odsto učesnika.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com