Menu

Senad Osmanović primio najuspješnije nastavnike i učenike iz Distrikta Istaknuto

2020 02 13 Prijem za uspjesne ucenike nastavnike 1Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović u zgradi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je primio najuspješnije nastavnike i učenike osnovnih škola s područja Distrikt

 

 

U razgovoru s nastavnicima i učenicima Osmanović se zahvalio na postignutim rezultatima i uspjesima, ali i na pozitivnoj promociji Brčko distrikta BiH.

 

„Hvala svim nastavnicima i učenicima koji su na najbolji način prezentovali Brčko distrikt BiH na takmičenjima. Inovativni nastavnici su svojim načinom rada u školama dobili nagrade i nominacije, također i nastavnici koji su vodili učenike na državna i evropska takmičenja ostvarili su velike uspjehe. Obrazovni sistem u Distriktu omogućava nastavniku da kreira čas na inovativan način na koji on smatra da treba da kreira i sistem takve osobe treba nagrađivati”, kazao je Osmanović.

 

Prijemu su prisustvovali najuspješniji nastavnici u kategoriji najinovativniji nastavnici BiH Boško Jovičić, najinovativniji nastavnik razredne nastave, Ernad Osmić koji je nominovan među deset najboljih, Jelena Manjić, nastavnica razredne nastave, odgajateljica Sanja Tripković, nastavnik Mate Banović, učenici Desete osnovne škole Domagoj Mendeš, Ana-Marija Jurković i Lucija Mendeš koji su na međunarodnom takmičenju iz robotike u Hrvatskoj osvojili drugo i četvrto mjesto u konkurenciji od 21 ekipe i najuspješniji nastavnici iz oblasti saobraćajnog odgoja u BiH Zejneba Huremović i učenici Šeste osnovne škole Nataša Vujić, Mustafa Hodžić, Mia Lađević, Mahira Mujagića, Marijana Malinović i Elmira Husić.

 

Nakon obraćanja šefa Odjeljenja za obrazovanje učenici i nastavnici su se zahvalili na prijemu i kazali da će nastaviti sa svojim radom kako bi ova lokalna zajednica zajedno sa svojim učenicima bila još više prepoznatljiva.

 

Prijemu je prisustvovala i Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, koja je iskoristila priliku i čestitala nastavnicima i učenicima na ostvarenim rezultatima.

 

Kompletnu čestitku šefa Odjeljenja za obrazovanje Senada Osmanovića možete pročitati na ovom linku http://ob.bdcentral.net/Publication/Read/cestitka-sefa-odjeljenja-uspjesnim-skolama-i-nastavnicima

 

2020 02 13 Prijem za uspjesne ucenike nastavnike 2

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com