Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Mirsad Đapo o ruskim lijekovima: Gradonačelniče ako želite pomoći građanima onda formirajte JU Apoteke u Brčkom Istaknuto

djj4"Član komisije za lijekove odbio je dati saglasnost za uvoz lijekova iz Rusije a da je njegov glas nevažeći oglasio se gradončelnik Brčkog gosp. Siniša Milić.

 

 

Mi, u Pokretu socijalne pravde i demokratije ovdje u Brčkom smatramo da će nas farmaceutski lobiji posvađati oko uvoza ruskih lijekova i to u ova teška vremena krize u BiH. Naime, ja nemam stav treba li te lijekove uvoziti zato što struka mora reći da li njima trujemo i ovo malo građana sto ostaje u BiH ili to nije takav slučaj. Zar je moguće da sedam članova komisije iz F BiH kaže ne, a sedam iz RS-a da. Očito je da je ovaj problem više političke prirode i da dolazi iz lobija RS-a preko firme iz Bijeljine i da gradonačelnik samo prati trend svojih političkih mentora a ne ne uzima u obzir činjenice i mišljenje struke.

 

Pozivam vas, ispred Pokreta SPD-a da ne unosite politiku u ovo, nego gradonačelniče ako želite sa vladom pomoći građanima aktivirajte proces formiranja JU Apoteke u Brčkom gdje vam stoje na putu razni lobisti. Treba se kloniti rasprava koje za Ruse a ko nije, neka ovakve probleme riješavaju stručni ljudi na osnovu analiza, dok bi mi svoju energiju trebali usmjeriti na stvari poput javne apoteke, nabavku opreme za zdravstvo, spriječavanje odlaska kadra i mladih stručnih ljudi, probleme koje samo spominjete u dnevnopolitičke svrhe a po svemu sudeći borite se probleme koji nam neće promijeniti teške uslove života koji u Brčkom preovladavaju".

 

Mirsad Đapo, predsjednik SPD-a Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com