Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ kod gradonačelnika povodom osvojene evropske medalje Istaknuto

2020 02 20 Prijem ZOK Bimal Jedinstvo 4Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić organizovao je prijem za odbojkašice, trenere i rukovodstvo Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal-Jedinstvo“ povodom osvojene bronzane medalje na nedavno održanom završnom turniru Srednjoevropske lige za žene /MEVZA/.

 

Gradonačelnik Milić pohvalio je veliki sportski uspjeh koji je zabilježio ovaj kolektiv i istakao da je ovo ujedno i ogromna promocija Brčko distrikta BiH kao odbojkaškog grada.

 

„Uz minimalne uslove ove djevojke su napravile ogroman sportski rezultat, jer nije mala stvar biti treći u bilo kojem evropskom takmičenju. I ne znam za neki drugi primjer da je Brčko na evropskoj sceni tako visoko rangirano kao što je to slučaj u ovom takmičenju“, istakao je Milić.

 

On je napomenuo da su teme razgovora bile i kako da se u perspektivi prate sportski uspjesi, rezultati kluba i odbojke u cjelini te da je ponovno potencirana izgradnja sportske infrastrukture na prostoru Brčko distrikta BiH kako bi se osigurali uslovi za daljnji napredak odbojkaškog sporta.

 

Milić je kao vrlo značajnu istakao činjenicu da ovaj sportski kolektiv ne okuplja samo one koji učestvuju u seniorskim takmičenjima, nego da je tu i veliki broj djece u različitim kategorijama.

 

Odbojkašica „Bimal-Jedinstva“ Ana Gajić zahvalila se gradonačelniku na pozivu i istakla da je uspjeh koji su postigle izuzetno veliki za njihov klub. „Moram da kažem da smo ponosne. To je bilo nešto sasvim novo za nas i veliki izazov. Na kraju smo uspjeli ostvariti dobar rezultat“, dodala je Gajićeva.

 

Predsjednik ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Esad Omerhodžić rekao je da klub ima značajnu podršku Vlade Distrikta i podsjetio da su odbojkašice ove godine igrale i u CEV ligi, te da očekuju prva mjesta na domaćim prvenstvima u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

 

Odbojkašice „Bimal-Jedinstva“ u MEVZA ligi učestvovale su prvi put ove sezone, a jednu bronzanu medalju poklonile su i gradonačelniku Siniši Miliću.

 

2020 02 20 Prijem ZOK Bimal Jedinstvo 1

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com