Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Majka napadnute učenice: Moja kćer se sva tresla kada je došla kući Istaknuto

majka srebJuče je u poslijepodnevnim časova Policijskoj stanici u Srebrenici prijavljen slučaj verbalnog napada na učenicu bošnjačke nacionalnosti koja pohađa nastavu u JU „Prva osnovna škola“ Srebrenica. Majka učenice, Lejla Suljić, incident je prijavila i Centru za socijalni rad i direktoru JU „Prve osnovne škole“. Majka napadnute učenice najavljuje da će se, ako se ovaj slučaj hitno ne razriješi, obratiti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Takođe kaže da je desetak učenika srpske nacionalnosti vrijeđala djevojčicu na vjerskoj osnovi, odnosno zato što je nosila hidžab. Dječaci su se razišli kada su ugledali policijske službenike.

 

"Dok je bila na turniru njih 15 su je provocirali, prvo u sali, u školi. Cijelo vrijeme su je prozivali zbog imena i hidžaba. Nakon završene nastave ona je izašla, krenula kući, oni su je sustigli - njih 10-15 dječaka iz 8. i 9. razreda. Išli su ispred nje i spominjali su njenu maramu i njeno ime. Ona nije do sad doživjela tako nešto. Sačekala ih je da prođu i onda je srela drugaricu koja ju je dovela kući u takvom stanju da se sva tresla od straha plačući", isprijačala je majka učenice, Lejla Suljić.

 

Direktor osnovne škole, Dragi Jovanović, demantovao je da se incident dogodio u prostorijama osnovne škole, ali u ovom trenutku trenutku ne želi da daje izjave za medije. Članovi Islamske zajednice ne žele da se izjašnjavaju dok se ne utvrde činjenice.

 

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, Natalija Trivić, osudila je ovaj incident i izjavila da ne podržava nijedan vid rasne, nacionalne i vjerske diskriminacije, te da će o tome razgovarati sa načelnikom opštine Srebrenica i direktorom osnovne škole prilikom posjete ovoj opštini koja je zakazana u utorak, 25. februar.

 

Takođe, iz srebreničke policije su kazali kako preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja.

 

"Ova slučaj je prijavljen policijski stanici i po prijavi su postupili policijski službenici. Nakon toga je obaviješten dežurni tužioc Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem svih mjera i radnji u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja", kazao je Miljan Bobar, porparol MUP-a RS.

 

(N1)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com