Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Objavljen testament Kirka Douglasa, sinu nije ostavio ni feninga Istaknuto

kirk 1Kao jedna od najvećih i najstarijih privatnih filantropskih ustanova u industriji zabave, fondacija je posvećena podršci ljudima kojima treba pomoć

 

Legendarni glumac Kirk Douglas preminuo je početkom februara u 104. godini, a većinu svog bogatstva od 61 milion dolara ostavio je humanitarnim organizacijama.

 

Douglas je želio da 50 miliona dolara bude donirano raznim organizacijama kroz njegovu fonadaciju Douglas Foundation. Među njima su dječja bolnica, pozorište i hram, prenosi Fox Business.

 

Michael Douglas, slavni glumac čije se bogatstvo procjenjuje na oko 300 miliona dolara, nije spomenut u raspodjeli očeve imovine.

 

Douglas se od oca oprostio dirljivim riječima kad je preminuo početkom februara nazvavši ga legendom i inspiracijom.

 

Kirk Douglas je Douglas Foundation osnovao sa suprugom Anne 1964. godine.

 

“Kao jedna od najvećih i najstarijih privatnih filantropskih ustanova u industriji zabave, fondacija je posvećena podršci ljudima kojima treba pomoć”, piše na njihovoj web stranici.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com