Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Žuto upozorenje za cijelu BiH Istaknuto

kisa vetarDanas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme

Za područje cijele Bosne i Hercegovine na snazi je žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra čija bi brzina mogla mjestimično iznositi i do 55 kilometara na sat, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, minus pet, dok je najtoplije bilo u Neumu 12 stepeni.

 

U Tuzli su izmjerena dva stepena, na Ivan Sedlu i Širokom Brijegu tri, Livnu i Mostaru pet, Sarajevu šest Bugojnu sedam, Grudama osam, Gradačcu devet, Sanskom Mostu 10, a Bihaću 11 stepeni.

 

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 60 litara po kvadratnom metru. U većem dijelu Bosne moguća je slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak.

 

Snijeg može padati samo na planinama. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najviša dnevna temperatura zraka između šest i 13, na jugu i sjeveru do 16 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

 

U utorak, 3. marta u BiH bit će oblačno sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jače padavine se očekuju u Hercegovine gdje se očekuje između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuje se jako jugo. Poslije podne vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.

 

U srijedu, 4. marta bit će pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeveru do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com