Menu

Dobre vijesti iz Banje Luke: Niko od 38 učenika i nastavnika nije zaražen Istaknuto

os branko copic1 1U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena dvije osobe, otac i sin iz Banjaluke, koji su zbrinuti u UKC-u RS

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je testiranje pokazalo da niko od 38 učenika i nastavnika Osnovne škole “Branko Ćopić” u Banjaluci nije pozitivan na virus korona.

 

Šeranić je naveo da je riječ o učenicima i nastavnicima koji su u školi ranije bili u kontaktu sa učenikom iz Banjaluke zaraženim virusom korona.

 

“Ovo je dobra vijest i dobro je da to roditelji znaju”, rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

On je dodao da su zaraženi otac i njegov sin, koji je učenik ove škole, dobro i da se na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ RS redovno prati njihovo zdravstveno stanje.

 

Šeranić je poručio građanima da poštuju savjete zdravstvenih radnika, da nema mjesta za paniku, te apelovao da mediji prenose provjerene informacije institucija.

 

Na konferenciji za novinare govorio je i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

 

U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena dvije osobe, otac i sin iz Banjaluke, koji su zbrinuti u UKC-u RS.

 

(fokus)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com