Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Brčko: Ispoštovali preporuke - niko od zvaničnika nije bio na koncertu Marije Šerifović Istaknuto

koncert vladioniZvaničnici Brčko distrikta ispoštovali su preporuke Odjeljenja za zdravstvo i nisu se pojavili na koncertu Marije Šerifović koji je sinoć održan u čast godišnjice Brčko distrikta.

Naime, iz Odjeljenja za zdravstvo 4. marta ove godine izdali su saopštenje u kome su navedene preporuke na suzbijanju širenja infektivnih bolesti, kao i korona virusa.

 

Iz Vlade Brčko distrikta oglušili su se na te preporuke i ipak odlučili da organizuju koncert na kojem se sinoć pojavio veći broj građana Brčko distrikta, okolnih mjesta ali i iz Hrvatske. Iz Vlade su tako svjesno rizikovali zdravlje ljudi i doveli u opasnost stotine mladih čija je ljubav za Marijom Šerifović bila jača od korona virusa.

 

Širom Evrope, gdje se pojavio ovaj virus, odgađaju se sportski i kulturni događaji, pa je tako odgođen i Međunarodni turnir u plesu koji je trebao biti održan danas u Brčkom, ali isto tako odgođen je i koncert velike balkanske zvijezde Saše Kovačevića u Tuzli.

 

Da situacija ''nije za šalu'' dokazuje i koncert Marije Šerifović, na kojem se sinoć nije pojavio niko od zvaničnika Brčko distrikta, ali su zato svesrdno potrošili hiljade maraka iz budžeta distrikta kako bi izreklamirali ovaj visokorizični skup.

 

https://www.ebrcko.net

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com