Menu

Baka, majka i sinovi iz BiH prokrijumčarili 23 kilograma kanabisa u Austriju Istaknuto

travNa sudu u austrijskom Lincu vodi se proces protiv članova jedne porodice iz Bosne i Hercegovine zbog dilanja narkoticima.

Baka je uzgajala kanabis u BiH, majka krijumčarila drogu u Austriju, a njeni sinovi su bili odgovorni za prodaju, piše Krone.at.

 

Optužnica tereti 42-godišnju državljanku BiH da je tokom redovnih putovanja u Austriju prokrijumčarila 23 kilograma kanabisa s tajne plantaže svoje majke. Tako su se pred sudijom Alfredom Pfeisingerom našli majka i sinovi, mladići starosti 22 i 19 godina.

 

Optuženi nisu bili voljni u potpunosti priznati svoja djela, ali odaju ih skinute poruke na mobitelima. Također, sud želi ispitati i kupce droge iz BiH. Pretpostavlja se da je porodična "kompanija" imala u ponudi i tri kilograma heroina. Porodica je otkrivena kada je mlađi sin pokušao prodati 31 kilogram spida i kokaina, ali je, umjesto kupca, naišao na inspektora austrijske policije.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com