Menu

Teksaški rendžer Čak Noris puni 80. godina Istaknuto

chuck

Teksaški rendžer puni 80. godina ​Stanovnici Rajana, mjestašca u Oklahomi, nisu bili ni svjesni kakav se čovjek rodio 10. marta 1940. godine. Bio je to Karlos Rej Čak Noris (Carlos Ray Chuck Norris).

Stanovnici Rajana, mjestašca u Oklahomi, nisu bili ni svjesni kakav se čovjek rodio 10. marta 1940. godine. Bio je to Karlos Rej Čak Noris (Carlos Ray Chuck Norris).

 

Otac Reja bio je alkoholičar i često nije bio kući. Njega i dvojicu mlađe braće odgojila je majka Vilma (Wilma). Bili su siromašni, a Čak je bio netalentovan za sport i vrlo stidljiv.

 

"Ništa mi u životu nije bilo lako, za sve sam se morao pomučiti", rekao je glumac i majstor borilačkih vještina.

 

Noris se 1958. pridružio Ratnom vazduhoplovstvu SAD. Poslan je u bazu u Južnoj Koreji, gdje je počeo trenirati tang soo do, korejsku borilačku vještinu. Po povratku u Ameriku 1962. otvorio je nekoliko karate škola. Bio je šest puta svjetski prvak u karateu, a 1972. upoznao je Brusa Lija (Bruce Lee), kojem je bio neprijatelj u filmu "Na zmajevu putu".

 

Vrijedni Čak poslije je upisao i satove glume. Najviše ga je obilježila uloga Kordela Vokera (Cordell Walker) u seriji "Walker, teksaški rendžer". Prikazivala se osam godina, a glumac je, uz svjetsku slavu, dobivao šale na račun svoje snage i nepobjedivosti, koje su popularne i dan danas.

 

"Ne smetaju mi te šale, neke i mene stvarno jako nasmiju", rekao je jednom prilikom.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com