Menu

Mlada poručila: Ko mi ne dođe na vjenčanje zbog virusa, za mene je mrtav Istaknuto

vjencaniceUdajem se za 37 dana, a provela sam 15 mjeseci planirajući vjenčanje - piše ogorčena mlada

Svi znaju kakvo “ludilo” može žene uhvatiti kad im se bliži dan vjenčanja (nemaju Amerikanci uzalud i naziv “bridezilla”), ali jedna je mladenka u svom “ludilu” otišla i korak dalje pa je zaprijetila prijateljima da “za nju više ne postoje” ako zbog straha od korone propuste njezino vjenčanje.

 

U svom je postu na Facebooku, koji je podijeljen na forumu Reddita o vjenčanjima, ova Amerikanka naglasila kako “neće dopustiti da joj paranoja zbog koronavirusa upropasti njezin veliki dan”.

 

– Udajem se za 37 dana, a provela sam 15 mjeseci planirajući vjenčanje – piše ogorčena mlada i nastavlja:

 

– Potrošila sam hiljade dolara. Vježbala sam, planirala budžet, izbjegavala svađe u porodici, personalizirala poklone, odgovarala na milion e-mailova i popila mnogo vina u kadi. Zbog svega toga želim podsjetiti svoje goste da, ako ne dođu na moje vjenčanje, za mene su mrtvi.

 

Ni tu ova “bridezilla” ne staje, pa nastavlja o svom “mukotrpnom poslu” organizacije vjenčanja, objašnjavajući da je i personalizirala poklone, odgovorila na milion e-mailova i popila puno vina u kadi – pa osjeća da je opravdano da svoje goste podsjeti kako je “nije briga za virus i njihove strahove”.

 

Neki su korisnici Reddita buduću mladu napali nazivajući ju egocentričnom, pa joj je jedna korisnica napisala:

 

– I ja bih bila bijesna, ali prokleto razmisli i o drugima malo, ne samo o sebi.

 

Druga joj je djevojka, isto buduća mladaa, poručila da se ona udaje već 28. marta ove godine i da će, kako kaže, “biti potpuno jadni ako neki od prijatelja i članova porodice ne dođu zbog koronavirusa”, ali je dodala i kako razumije da je zdravlje ljudima – na prvom mjestu.

 

– I mi bismo radije da naši prijatelji i porodica proslave s nama, ali ne želimo zbog toga riskirali da se tako poklopi pa da nitko od njih tu ni ne bude da nam čestitaju prvu godišnjicu braka – zaključila je djevojka.

 

Autor: 24sata.hr

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com