Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Brčko: Skupština dala podršku na zaštiti građana i iskazala spremnost za pomoć privredi Istaknuto

skupp9Zastupnici brčanskog Parlamenta na danas održanoj vanrednoj sjednici, analizirali su Informaciju o stanju sa korona virusom na području Distrikta. Do ovog momenta u Distriktu nije registrovan ni jedan oboljeli od korona virusa, a inače oko 500 osoba, koje su u Brčko stigle uglavnom iz zemalja Evropske unije, je trenutno pod medicinskim nadzorom u takozvanoj samoizolaciji.

 

„U proteklih nekoliko dana primili smo pet novih ljekara te deset medicinskih sestara, koje smo odmah uključili u radni proces. Trenutno raspolažemo sa dovoljnim količinama lijekova i dezinfekcionih sredstava, a pristiže nam i novi kontigent zaštitne opreme jer nam je jako važno da zaštitimo i sve zdravstvene radnike od mogućeg oboljenja“, rekao je direktor JZU Zdravstveni centar Brčko dr Nihad Šibonjić.

 

Zastupnici Skupštine Distrikta zahtjevali su i energičniji rad inspektora na zaštiti građana od povećanja cijena roba široke potrošnje, te njihovo dinamičnije prosljeđivanje u tržne centre. Istovremeno je iskazana spremnost da se naprave sve potrebne radnje kako bi se sanirale posljedice po brčansku privredu, koju već sad čini situacija sa korona virusom, a pretpostavlja se načiniće i u narednom periodu.

 

http://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com