Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Kinezi iz Brčkog donirali novčana sredstva Distriktu za pomoć u borbi protiv koronavirusa Istaknuto

2020 03 18 Kinezi iz Brckog donacija 1Kineski državljani koji žive i rade na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas su se u Gradskoj vijećnici sastali s gradonačelnikom Sinišom Milićem i donirali distriktu Brčko 15 570 KM za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Gradonačelnik Milić je kazao da su kineski državljani pokazali veliku solidarnost s građanima Brčkog i da će novčanu donaciju preusmjeriti Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH.

 

„Kineski narod u ovom trenutku čini ogromne napore da u svojoj zemlji riješi pitanje epidemije, ali pokazuje i plemenitost kada su u pitanju druge zemlje koje se suočavaju sa istom opasnošću. Zahvalan sam im na ovoj vrsti prijateljstva, jer se pravi prijatelji prepoznaju u ovakvim nevoljama. U ime Vlade upućujem im zahvalnost“, kazao je gradonačelnik Milić i ujedno se zahvalio kineskom ambasadoru u BiH koji je uputio podršku u borbi protiv korona virusa.

 

Kineski privrednik Thaj Bin i predstavnik Udruženja za promociju bosanskohercegovačkog mira i jedinstva nakon uručenja poklona gradonačelniku kazao je da se Kinezi koji žive u Brčkom suosjećaju s građanima Distrikta i da novčanim poklonom žele pomoći u borbi protiv virusa koji je prvo pogodio Kinu, a zatim se proširio i na Evropu.

 

„Mi Kinezi koji živimo na ovom području odlučili smo da na ovaj način pomognemo Distriktu u borbi protiv koronavirusa. Nadamo se da će ova situacija brzo proći“, kazao je Bin.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com