Menu

Od uvođenja prvih mjera zbog koronavirusa do danas u BiH ušlo skoro 240 hiljada ljudi Istaknuto

gradjOd uvođenja prvih mjera usljed pojave pandemije koronavirusa zaključno s jučerašnjim danom u BiH je ušlo 238.128 osoba, potvrđeno je za Klix.ba u Graničnoj policiji BiH.


Zaključno sa 20. martom u kriznom periodu je iz BiH izašlo 194.395 osoba. Tokom jučerašnjeg dana u našu državu ušlo je 7.046 osoba, a ovo je najmanji broj ulazaka u našu zemlju od pojave pandemije koronavirusa.

 

Usporedbe radi, u periodu prije proglašenja kriznog stanja, naprimjer samo 6. marta, dakle za jedan dan, u našu zemlju je ušlo 106.362 osoba.

 

Budući da se ovaj broj ulazaka konstatno smanjuje, a i zbog vanredne epidemološke situacije u BiH u kojoj je došlo do zaraze 93 osobe, dok je jedna preminula od koronavirusa, sve je veća opavdanost da se zatvore granični prijelazi kako su to uradile naše susjedne države Srbija i Crna Gora.

 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je održalo hitnu vanrednu sjednicu na kojoj je odlučeno da svi granični prijelazi u BiH budu zatvoreni.

 

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zahtijeva od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da, bez odgađanja, zatvori sve granične prijelaze za prijelaz ljudi, osim onih gdje su uspostavljeni karantini u šatorima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u skladu s Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 18. marta 2020. godine", stoji u saopćenju.

 

Iz Granične policije BiH u izjavi za Klix.ba apeliraju na građane da se, ukoliko ne dođe do zatvaranja granica, ne odlučuju za prelazak granica, posebno zbog uvođenja policijskog sata na području RS i FBiH.

 

Na području Federacije BiH policijski sat počinje večeras od 18 sati i trajat će do 5 ujutro. Kada je riječ o RS-u, policijski sat, odnosno zabrana kretanja utvrđena je u periodu od 20 do 5 sati.

 

)klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com